عباس رنجی در حاشیه برگزاری جشنواره ملی گلگاوزبان در گفتوگو با خبرنگار علم و فناوری گیلان بابیان اینکه همواره فرآوری محصول گلگاوزبان درروند خشککردن طولانی است و مواد مغذی، رنگ آن از بین میرود و همچنین شاهد کپک زنی محصول هستیم، اقدام به تولید دستگاهی با فناوری امواج رادیویی کردیم.
مدیرعامل شرکت دانشبنیان پارسی گیل بابیان اینکه ظرفیت دستگاهها از خشککردن ۵ کیلوگرم تا ۳ تن گلگاوزبان تر است افزود: مدتزمان خشک شدن محصول کاهش چشمگیری دارد، مواد مغذی و رنگ تغییر نمیکند و چون فرایند خشککردن در نسوج گل صورت میگیرد استریل شده و کپک نمیزند.
وی با اشاره به تجاریسازی دستگاهی دیگر برای حل مشکل گلگاوزبان کاران، از تولید دستگاه برداشت گلگاوزبان خبر داد و گفت: این دو محصول تولیدی شرکت در دهه هشتاد موفق به کسب عنوان برترین اختراعات کشور و استان شده بودند و امروز پس از تغییرات و بهروزرسانیهای صورت گرفته برای تسهیل روند کشاورزی در اختیار کشاورزان قرار میگیرند.
رنجی تصریح کرد: شرکت دانشبنیان پارسی گیل در سه گروه ماشینآلات کشاورزی، تجهیزات پزشکی و مدیریت پسماند شهری و روستایی محصول تولید و علاوه بر بازار داخل به بیش از ۱۲ کشور دنیا صادر میکند.
گفتنی است؛ در پایان این جشنواره با حضور رئیس سازمان جهاد کشاورزی، تعاون روستایی استان و فرماندار رودسر و جمعی از مسئولین شهرستانی و استانی، از دستگاه خشککن گلگاوزبان رونمایی شد.